×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 900
 • Σχετικά με εμας: Τι προσφέρει το Betorama.net

  Σχετικά με εμας: Τι προσφέρει το Betorama.net

 • Value betting: Ποντάροντας στην αξία.

  Value betting: Ποντάροντας στην αξία.

 • Γκανιότα: Τι είναι; Πρέπει να μας ενδιαφέρει ή όχι;

  Γκανιότα: Τι είναι; Πρέπει να μας ενδιαφέρει ή όχι;

 • Asian Handicap: Ο οδηγός (part I)

  Asian Handicap: Ο οδηγός (part I)

 • Επένδυση και στοίχημα: Μια σχέση (στ)οργής

  Επένδυση και στοίχημα: Μια σχέση (στ)οργής

Asian Handicap: Ο οδηγός (part I)

Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος 2010 23:36

Αν μέχρι τώρα πιστεύατε πως το να ασχοληθεί κανείς με το Asian Handicap είναι περίπλοκο, "δύστροπο" και χρειάζεται πολύ μελέτη, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Ο συγκεκριμένος τρόπος στοιχηματισμού είναι ένας από τους καλύτερους, καθώς "εκτοξεύει" την πιθανότητα νίκης στο 50% (ή θα κερδίσετε ή θα χάσετε), σε σχέση με το 33% που έχει κάποιος παίζοντας 1Χ2 (όπου θεωρητικά τα τρία ενδεχόμενα είναι ισοπίθανα). Στο "ασιατικό" υπάρχει και η πιθανότητα να σας επιστραφεί το ποσό που ποντάρατε, αλλά σε αυτή την περίπτωση το στοίχημα θεωρείται ως μη γενόμενο. Στο πρώτο μέρος του οδηγού μας θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο νόημα του συγκεκριμένου τρόπου στοιχηματισμού και να σας εξηγήσουμε -μέσα από παραδείγματα- πως λειτουργεί το Asian Handicap.To Asian Handicap προσπαθεί να "εξαφανίσει" την ισοπαλία, παρεμβάλοντας ένα handicap (ένα εμπόδιο, δηλαδή) που χωρίζει τις δυο ομάδες που αγωνίζονται, στην προσπάθειά του να "εξισώσει" τους δυο αντιπάλους. Αν για παράδειγμα η Μπάγερν αντιμετωπίζει τη Μπόχουμ στο Μόναχο και η Μπόχουμ έχει "πλεονέκτημα" 1.5 γκολ (+1.5), η Μπάγερν πρέπει να κερδίσει με δυο γκολ (ή περισσότερα) για να πληρωθούμε. Αν το παιχνίδι λήξει 1-0, το αουτσάιντερ είναι αυτό που πληρώνει, γιατί η Μπάγερν δεν κατάφερε να καλύψει το χάντικαπ. Το φαβορί λοιπόν πρέπει να υπερκαλύψει (να ξεπεράσει δηλαδή) το handicap (το -1.5 της Μπάγερν στην προκειμένη περίπτωση) και το αουτσάιντερ ξεκινά με ένα "head-start", δηλαδή με "αβάντα" 1.5 γκολ (+1.5).

Αφού καταλάβατε την φιλοσοφία του συγκεκριμένου είδους στοιχηματισμού, θα προσπαθήσουμε να δούμε μερικά ακόμη παραδείγματα Asian Handicap.

Α) Βραζιλία (-1) - Αγγλία (+1).
Σε αυτή την περίπτωση η Αγγλία ξεκινά το παιχνίδι με ένα γκολ πλεονέκτημα. Αυτό σημαίνει πως αν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο ή η Αγγλία κερδίσει (με οποιοδήποτε σκορ), πληρωνόμαστε τα στοιχήματα που τοποθετήσαμε στους φιλοξενούμενους.

Αν η Βραζιλία κερδίσει με δυο γκολ ή περισσότερα, όλα τα στοιχήματα που τοποθετήθηκαν στο Ροναλντίνιο και την παρέα του κερδίζουν. Αν όμως η Βραζιλία κερδίσει με ένα γκολ διαφορά (για παράδειγμα 1-0), τα πονταρίσματα επιστρέφονται, καθώς η Βραζιλία κάλυψε (απλώς "ισοφάρισε", δεν ξεπέρασε) το αρχικό χάντικαπ (-1 γκολ).


Β) Βραζιλία (-0.5) - Αγγλία (+0.5)
Το συγκεκριμένο στοίχημα λειτουργεί όπως ακριβώς και η διπλή ευκαιρία. Δηλαδή, ποντάροντας στο [+0.5] της Αγγλίας, είναι σαν να παίζουμε το Χ2. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή νίκης της Αγγλίας, πληρωνόμαστε ενώ αν κερδίσει η Βραζιλία το στοίχημά μας χάνεται.


Γ) Βραζιλία (0) - Αγγλία (0).
Γνωστό και ως "draw no bet" ή "level ball". Αν κάποιος ποντάρει για παράδειγμα στο draw no bet της Βραζιλίας, πληρώνεται αν η Βραζιλία κερδίσει ενώ το στοίχημά του επιστρέφεται σε περίπτωση που το παιχνίδι λήξει ισόπαλο. Αν η Αγγλία κερδίσει, το στοίχημα χάνεται.


Δ) Βραζιλία (-1.5) - Αγγλία (+1.5)
Αν ποντάρουμε στη Βραζιλία και αυτή κερδίσει με δυο γκολ διαφορά (ή περισσότερα), θα έχει καταφέρει να υπερκαλύψει το handicap και το στοίχημά μας κερδίζει. Αν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο ή η Αγγλία κερδίσει, το στοίχημά μας χάνεται.


Ένας εύκολος τρόπος για να υπολογίσετε γρήγορα αν κερδίσατε ή χάσατε είναι να προσθέσετε το handicap στο τελικό σκορ του αγώνα. Αν για παράδειγμα το παιχνίδι λήξει 0-0 και ο φιλοξενούμενος είχε μισό γκολ πλεονέκτημα (+0.5 ή +1/2), το τελικό σκορ διαμορφώνεται σε 0-0.5 άρα ο φιλοξενούμενος νίκησε.

Οι περισσότεροι μπορούν να κατανοήσουν όλα τα παραπάνω, καθώς είναι "καθαρά" handicap και με τη μέθοδο που προαναφέραμε (προσθέτοντας στο τελικό σκορ του αγώνα το χάντικαπ) να υπολογίσουν αν έχουν κερδίσει ή έχουν χάσει. Κάπου εδώ όμως ξεκινά το "μπλέξιμο", καθώς υπάρχουν και τα "σύνθετα" handicap. Πάμε να δούμε ένα παράδειγμα:

Βραζιλία (-1.25) - Αγγλία (+1.25)
Το συγκεκριμένο handicap (-1.25) θα μπορούσε να γραφτεί και ως (-1.0, -1.5) ή (1/1,5). Αν ποντάρουμε στη Βραζιλία και εκείνη κερδίσει με δυο γκολ, πληρωνόμαστε όλο το στοίχημα. Αν η Βραζιλία κερδίσει με ένα γκολ, χάνουμε το μισό ποσό. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή νίκης των Άγγλων, χάνουμε όλο το ποσό.

Όπως καταλαβαίνετε, το σύνθετο χαντικαπ ουσιαστικά αποτελείται από δυο διαφορετικά χαντικαπ, από δυο διαφορετικά στοιχήματα δηλαδή. Έστω ότι κάποιος ποντάρει -για παράδειγμα- 100 ευρώ στο -3/4 (-0.75) ενός γηπεδούχου να κερδίσει. Αυτομάτως είναι σαν να ποντάρει το μισό ποσό (50 ευρώ) στο (-1/2) και το άλλο μισό στο (-1). Αν λοιπόν το παιχνίδι λήξει 2-0, πληρωνόμαστε όλο το ποσό (και τα δυο στοιχήματα κερδίζουν, αφού ξεπεράστηκαν και τα δυο χαντικαπ). Αν το παιχνίδι λήξει 1-0, κερδίζουμε το μισό ποσό του στοιχήματός μας, καθώς η ομάδα που ποντάραμε κάλυψε το ένα χαντικαπ (0.5) αλλά "ισοφάρισε" απλώς το δεύτερο (-1).

Δείτε αναλυτικά όλες τις περιπτώσεις Asian Handicap και υπολογίστε με βάση τους πίνακές μας τα κέρδη σας!

 

Διαβάστηκε 10486 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2014 17:50
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τρέχουσα Μπάνκα

Κέρδος (συνολικά): 12.51
ROI (Yield %): 1.51 %
Κερδισμένα: 266
Χαμένα: 52
Ποσοστό επιτυχίας: 82.41 %


To ασφαλές στοίχημα