Sebastien έγραψε:
Κυρίως επειδή ο Γιωργάκης πήρε δυο ευκαιρίες και τις έχασε. Και το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας, οπότε δε δικαιολογούνται ήττες με κάτω τα χέρια..
Έχω μια ένσταση. Μία ευκαιρία πήρε ουσιαστικά, στις φετινές εκλογές. Στις προηγούμενες εκλογές, ο Σημίτης έδωσε στον Παπανδρέου την αρχηγία του κόμματος 40 μέρες πριν την τελική αναμέτρηση. Άρα πως να προλάβει να αφήσει το στίγμα του και να πείσει το εκλογικό σώμα ότι αυτός είναι ο ηγέτης που πρέπει να εμπιστευτούν; Δεν προλάβαινε δηλαδή έτσι και αλλιώς. Ο Σημίτης κατάλαβε ότι η θητεία του είχε λήξει, ο λαός δε θα του τη χάριζε και έτσι αποφάσισε να ρίξει στην αρένα τον Γιώργο. Όμως τώρα προτιμά τον Βενιζέλο γιατί αυτόν στηρίζει. Άρα φαίνεται ξεκάθαρα ότι έκανε ο πρώην πρωθυπουργός και ποιος ήταν ο στόχος του το 2004.
| Code: |
Ρε παιδιά το ποδόσφαιρο μοιάζει στην πολιτική ή το αντίθετο?
|
Το ποδόσφαιρο μάλλον μοιάζει στην πολιτική. Πάρε ας πούμε το παράδειγμα μιας ομάδας που χάνει. Έχεις ακούσει ποτέ προπονητή και παίκτες της ηττημένης ομάδας να βγαίνουν ντόμπρα και σταράτα στα ΜΜΕ και να λένε τους πραγματικούς λόγους της ήττας; Δηλαδή, χάσαμε γιατί δεν παίξαμε καθόλου καλά, εγώ ο αμυντικός ήμουν στον κόσμο μου και δεν μάρκαρα, εγώ ο επιθετικός είχα άγχος και έβλεπα το τέρμα σαν κλειδαρότρυπα, εγώ ο προπονητής έπρεπε να κάνω αυτό, αυτό και αυτό αλλά εκ των υστέρων μάγκας δε γίνεσαι και τέτοια. Εγώ ποτέ. Αντίθετα, αρχίζουν τις αμπελοφιλοσοφίες, δικαιολογίες της πλάκας, παροιμίες και υποσχέσεις για καλύτερη συνέχεια. Ό,τι κάνουν και οι πολιτικοί δηλαδή.
Άσε και το πρόσφατο παράδειγμα των δηλώσεων του Ίβιτς για την τακτική του Λεμονή στο παιχνίδι με τη Λάτσιο. Πολλά ΜΜΕ το παρομοίασαν με την περίπτωση Βενιζέλου που δεν είχαν ακόμα βγει τα exit poll και εκείνος είχε πάει στο Ζάππειο γιατί νόμιζε ότι θα πάρει την αρχηγία με το έτσι θέλω.
Και πολλά ακόμα παραδείγματα.