Betorama Forum
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Go to bottom
TOPIC: 4-4-2
Spanishleague
Moderator
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
4-4-2 4 Years, 4 Months ago Karma: 2
Το αγαπημένο μου σύστημα είναι το 4-4-2 με καθαρό κόφτη στο κέντρο, δεξί χαφ στυλ Γκαλέτι, αριστερό χαφ σε στυλ Γκιγκς, ο δεύτερος χαφ στο κέντρο να μην είναι καθαρό "10άρι" αλλά παίκτης όπως ο Σκόουλς που θα κόβει αλλά θα φτιάχνει και παιχνίδι. Όσον αφορά την επίθεση, δύο κυνηγούς αλλά ο ένας θα είναι εντελώς διαφορετικός από τον άλλο. Ένας βαρύς ψηλός επιθετικός που θα ανοίγει διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα, θα παίρνει κεφαλιές και θα διαθέτει το ένστικτο του σκόρερ. Ο άλλος επιθετικός να είναι και περιφερειακός, κοντύτερος, γρήγορος που θα μπορεί να μπουκάρει στις αντίπαλες άμυνες, να έχει εύκολη τη διείσδυση δηλαδή.

Το 4-4-2 το έμαθα για τα καλά το 1998 με τη Μάντσεστερ, τη χρονιά που έκανε το τρεμπλ. Κιν, Σκόουλς, Μπέκαμ, Γκιγκς, Άντι Κόουλ και Γιορκ. Έπαιζαν υποδειγματικά το συγκεκριμένο σύστημα και έβγαζαν αυτοματισμούς που δεν πίστευες στα μάτια σου.

Βέβαια δεν μπορείς να επιμένεις μόνο σε ένα σύστημα καθώς αυτό εξαρτάται από το υλικό που έχει κάθε προπονητής. Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός με τους παίκτες που διαθέτει δεν μπορεί να παίξει 4-3-3. Σε κάποιον μπορεί να αρέσει, αλλά άμα δε γίνεται;

Οι παίκτες κάνουν πάντα το σύστημα και όχι το σύστημα τους παίκτες.

Logged Logged
  The administrator has disabled public write access.
Baladofatsas
Ψαρωμένος
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Απ:4-4-2 4 Years, 4 Months ago Karma: 0
Εγω δεν μπορω να πω οτι εχω καποιο αγαπημενο συστημα.Και στο FM χρησιμοποιω διαφορετικο συστημα απο ομαδα σε ομαδα.Απλα μου κανουν εντυπωση καποιες ομαδες που παιζουν τελεια καποια συστηματα και αποδεικνυουν οτι δεν υπαρχει "καλυτερο συστημα" αλλα καλυτερα παιγμενο.Με εντυπωσιαζουν ο τροπος παιχνιδιου της Μιλαν που χωρις πλαγιους επιθετικους παιζει καλυτερα απο καθε αλλον το 4-3-1-2 (ή μαλον να πω επαιζε)με τον Κακα πισω απο Ινζακι και Σευτσενκο και τρεις αμυντικους χαφ που κανουν τα παντα πισω τους.Ακομα με εντυπωσιαζει ο τροπος που η τσελσι επαιζε με εναν επιθετικο (βλ. Ντρογκμπα) αλλα με πεντε χαφ πισω του που αλλαζουν γρηγορα την μπαλα μεταξυ τους και βγαινουν απειρες φορες μπροστα σαν κρυφοι επιθετικοι.Περσι η γιουναιτεντ που αλλαξε ενα καρο συστηματα λογο τραυματισμων κι ομως δεν προλαβαινες να παρακολουθησεις την μπαλα με τον ρυθμο που παιζανε!

ΥΓ. Γενικα μου αρεσουν οι καλοδουλεμενες ομαδες "του προπονητη τους" και οχι οι ομαδες τυπου Μπαρτσα που ενας κατ' εμενα ανιδεος προπονητης, οπως αυτος που εχει, βαζει μεσα τους πανακριβους ποδοσφαιρηστες και λεει "παιξτε".Ειμαι λατρης των Αγγλικων ομαδων και ειδικα της United και εναντιων καθε τι ιταλικου που εχει σχεση με ποδοσφαιρο!!(εκτως αν με πληρωνουν)

Logged Logged
  The administrator has disabled public write access.
Go to top